Βάσει χαρακτηριστικών
ΕλληνικάEnglish FrançaisItaliano
Μπείτε στον e-Ροδώνα Αβράμη: Διαλέξτε τις τριανταφυλλιές σας
Θαμνώδεις τριανταφυλλιές με μεγάλα τριαντάφυλλα
Τριανταφυλλιές με τριαντάφυλλα σε μπουκέτα
Τριανταφυλλιές για φράχτες και χαμηλές αναρριχήσεις
Τριανταφυλλιές για ψηλές αναρριχήσεις
Χαμηλά Πολύανθα ή Νάνες Τριανταφυλλιές
Μινιατούρες Τριανταφυλλιές
Τριανταφυλλιές Εδαφοκάλυψης
Ρομαντικές Ποικιλίες (Τριανταφυλλιές στο παλιό στυλ)
Παλιές και Ιστορικές ποικιλίες Τριανταφυλλιάς (Εκατόφυλλες και Μαγιάτικες)
Δενδρώδεις Τριανταφυλλιές (κορμός 1μ.)
Δενδρώδεις Κλαίουσες Τριανταφυλλιές (κορμός 1μ.)
Μίνι Δενδρώδεις Τριανταφυλλιές (κορμός 50 - 60 εκ.)
Τριανταφυλλιές Ομπρελίτσες (κορμός 50 - 60 εκ.)
Καλλωπιστικοί Ανθοφόροι Θάμνοι
Καρποφόροι Θάμνοι: Φυτά Υπερτροφές ( Superfoods)
Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ
Εργαλεία Κηπουρικής

Πότε φυτεύονται οι τριανταφυλλιές;


Πότε φυτεύονται οι τριανταφυλλιές;

Οι τριανταφυλλιές μπορούν να φυτευτούν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ακόμη και το πολύ κρύο δεν σας εμποδίζει να φυτέψετε τις τριανταφυλλιές σας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τριανταφυλλιές είναι πολύ ανθεκτικές στο κρύο. Δεν είναι τυχαίο που τα βουνά μας είναι στην κυριολεξία γεμάτα από άγριες τριανταφυλλιές. Επίσης σε πολύ κρύες χώρες, όπως στη Βόρεια Ευρώπη, θα συναντήσετε υπέροχες τριανταφυλλιές.

Η θερμοκρασία κατά τις μέρες που ακολουθούν τη φύτευση είναι η πιο κρίσιμη. Σ' αυτή την περίπτωση και μόνο εφόσον είναι χαμηλότερη από τους -5o C σκεπάστε για μερικές μέρες τα κλαδιά με ξερά φύλλα και όσο γίνεται στεγνό χώμα.

Κρατείστε τις νεοφυτεμένες τριανταφυλλιές σκεπασμένες για όσο διάστημα διαρκούν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Φυσικά μπορούν να φυτευτούν και με χιόνι, αρκεί να είναι καλά σκεπασμένες με το χιόνι. Θα το "εκτιμήσουν" πολύ και την άνοιξη θα σας ανταμείψουν με την πλούσια ανθοφορία τους.

Οι γυμνόριζες τριανταφυλλιές (όπως αυτές παραδίδονται από τα Φυτώριά μας) φυτεύονται όπως και οι άλλοι φυλλοβόλοι θάμνοι και δέντρα μόνο κατά την κρύα περίοδο δηλαδή, κατά την περίοδο που τα φύλλα τους έχουν πέσει. Αυτή η περίοδος συμπίπτει περίπου με την περίοδο των πωλήσεών μας και ονομάζεται "φυτευτική περίοδος". Οι γυμνόριζες τριανταφυλλιές Αβράμη συντηρούνται ως τα μέσα Απριλίου στις ψυκτικές εγκαταστάσεις των Φυτωρίων μας κι έτσι δεν βλαστάνουν κατά την φυτευτική περίοδο. Αν, περιμένοντας τη φύτευση, έχουν βλαστήσει πάνω από μερικά εκατοστά τότε αφαιρέστε τους φρέσκους νεαρούς βλαστούς (τσακίζοντάς τους ή μ' ένα ψαλίδι αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία) και στη συνέχεια φυτέψτε.

Αν φυτεύετε σε ζεστή περίοδο, ιδιαίτερα σε νότιες περιοχές φροντίστε να δώσετε πολύ νερό στην αρχή με τη φύτευση. Στη συνέχεια τα ποτίσματα να γίνονται σχετικά συχνά αλλά όχι μεγάλες δόσεις ώστε το νερό να μην στέκεται. Θα παρατηρήσετε ότι οι τριανταφυλλιές σας θα μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.

Αν φυτεύετε από τα μέσα της Άνοιξης ή το Καλοκαίρι τότε πρέπει απαραίτητα να προμηθευτείτε τις τριανταφυλλιές σας έτοιμες φυτεμένες σε γλάστρα από τα Φυτώριά μας ή από κάποιο φυτώριο της περιοχής σας  και να τις φυτέψετε με τη "μπάλα" δηλαδή με το χώμα που συγκρατείται γύρω από τις ρίζες. Προσέξτε ώστε να μη σπάσει η "μπάλα" γιατί τότε το φυτό είναι πιθανό να ξεραθεί.

Ανακεφαλαιώνοντας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

 1. Οι γυμνόριζες τριανταφυλλιές φυτεύονται κατά την κρύα περίοδο του έτους δηλαδή από το τέλος του φθινοπώρου ως τις αρχές της άνοιξης.

 2. Όταν φυτεύονται με ζέστες ή ακολουθεί ζεστός καιρός ποτίστε πιο συχνά αλλά προσοχή να μην υπερβάλετε για να μη σαπίσουν.

3. Από τα μέσα της Άνοιξης ως και το καλοκαίρι προτιμείστε τριανταφυλλιές έτομες φυτεμένες σε γλάστρα.

Πότε φυτεύονται οι τριανταφυλλιές;
Καλάθι αγορών
Κόστος Μεταφοράς Και Συσκευασίας των Φυτών που αγοράζετε
Παραγγελίες - Πωλήσεις

Copyright © 2004 - 2005 · Avramis Roses Co.
active³ 5.0 · © 2000 - 2013 IPS Ltd · Όροι χρήσης