Ζητήστε τον κατάλογό μας


8. Ρομαντικές Ποικιλίες (Τριανταφυλλιές στο παλιό στυλ)


Eίναι μία σχετικά νέα κατηγορία που πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '70 με τις διασταυρώσεις που έκανε ο Άγγλος David Austin. Σήμερα εμφανίζονται όλο και περισσότερες ποικιλίες αυτού του στυλ.

Συνδυάζουν τη λεπτή και ρομαντική γοητεία των παλιών τριανταφυλλιών με την ποικιλία των χρωμάτων και τη συχνότητα και αφθονία της ανθοφορίας των σύγχρονων ποικιλιών. Φημίζονται όχι τόσο για τα λαμπερά τους χρώματα, ούτε για την ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα της ανθοφορίας τους αλλά για τη λεπτή γοητεία και το άρωμα του κάθε άνθους τους.

Τα τριαντάφυλλα είναι γενικά μεγάλα ή μέτρια, σε σχήμα κούπας ή ρόδακα, συχνά με πολυάριθμα μικρά πέταλα στο κέντρο και μοιάζουν με τις παλιές τριανταφυλλιές (όπως τις εκατόφυλλες).  Πολλά έχουν εντυπωσιακό ή έντονο άρωμα σε τόνους που συναντάμε μόνο σ' αυτή την κατηγορία τριανταφυλλιών.

Το σχήμα και η ανάπτυξή τους είναι εντυπωσιακά και γι αυτό κάνει τις ποικιλίες αυτές να ξεχωρίζουν σε κάθε κήπο. Δίνουν συνήθως ψηλούς και εύρωστους θάμνους με ορθή και πλάγια ανάπτυξη και μπορούν να διαμορφωθούν ακόμη και σε αναρριχώμενες ή να ξεπεράσουν τα 2 μέτρα.

παλιό στυλ με φανταχτερά χρώματα ...
Νέες ποικιλίες στο στυλ των παλιών εκατόφυλλων.
Για να ενημερωθείτε ή και για να αγοράσετε τριανταφυλλιές από τις ποικιλίες αυτής της κατηγορίας, συνεχίστε κάνοντας κλικ στην εικόνα δίπλα
Αναζήτηση βάσει χαρακτηριστικών

«ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΑΒΡΑΜΗ»
ΥΙΟΙ Π. ΑΒΡΑΜΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.,

Περιοχή Μηδέν Λουδία,
Τ.Θ. 134,
T.K. 581 00 Γιαννιτσά
Ν. Πέλλας

Τηλ: 23820 22220 (4 γραμμές)
Fax : 23820 26901
e-mail : info@avramis.gr