Ζητήστε τον κατάλογό μας


9. Παλιές και Ιστορικές Τριανταφυλλιές ("Εκατόφυλλες" και "Μαγιάτικες")

Οι τριανταφυλλιές της κατηγορίας αυτής καλλιεργήθηκαν και αγαπήθηκαν τους προηγούμενους αιώνες. Μπορούμε να πούμε πως πολλές απ' αυτές ανέδειξαν το τριαντάφυλλο στην κορυφή των προτιμήσεών μας.

Φέρουν τα χαρακτηριστικά που κάνουν τον καθένα να μένει έκθαμβος μπροστά στην ανοιξιάτικη ομορφιά της ανθισμένης τριανταφυλλιάς: Μέγεθος, άρωμα και αντοχή. Πιστεύουμε ότι υπάρχει σε κάθε κήπο ο χώρος για τις τριανταφυλλιές αυτής της κατηγορίας και είναι αυτές που θα σας δώσουν τα πέταλα για το γλυκό τριαντάφυλλο ή για το ροδόσταμα. Σημειώστε ότι οι παλιές ποικιλίες τριανταφυλλιάς ανθίζουν κυρίως την άνοιξη και δεν επαναλαμβάνουν την ανθοφορία παρά ελάχιστα το φθινόπωρο, ακόμα και αυτές που χαρακτηρίζονται με "συνεχή ή επαναλαμβανόμενη" ανθοφορία. Αυτές που ξεχωρίζουν είναι οι ποικιλίες της κατηγορίας "κινέζικες ή china" γιατί ανθίζουν πιο άφθονα.

Λίγα λόγια για την ιστορία: H τριανταφυλλιά καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και στην Ευρώπη καλλιεργήθηκε αρχικά από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους. Έχουμε αναφορές για την καλλιέργεια της τριανταφυλλιάς στον Ησίοδο και τον Ηρόδοτο. Κατά τον 18o αιώνα έγινε εισαγωγή κινέζικων ποικιλιών στην Ευρώπη και έδωσε νέα ώθηση στις διασταυρώσεις και επιλογές για την δημιουργία νέων ποικιλιών.

Μερικά καινούργια χαρακτηριστικά που μεταφέρθηκαν στις νέες ποικιλίες που προέκυψαν από τις παραπάνω διασταυρώσεις είναι το κίτρινο χρώμα, το κατακόκκινο χρώμα, οι συνδυασμοί τους καθώς και η επαναλαμβανόμενη ανθοφορία.

... ροδόσταμα, γλυκό του κουταλιού. Στυλ και παράδοση...

Για να ενημερωθείτε ή και για να αγοράσετε τριανταφυλλιές από τις ποικιλίες αυτής της κατηγορίας, συνεχίστε κάνοντας κλικ στην εικόνα δίπλα
Αναζήτηση βάσει χαρακτηριστικών

«ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΑΒΡΑΜΗ»
ΥΙΟΙ Π. ΑΒΡΑΜΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.,

Περιοχή Μηδέν Λουδία,
Τ.Θ. 134,
T.K. 581 00 Γιαννιτσά
Ν. Πέλλας

Τηλ: 23820 22220 (4 γραμμές)
Fax : 23820 26901
e-mail : info@avramis.gr