Ζητήστε τον κατάλογό μας

Πότε φυτεύονται οι τριανταφυλλιές


Οι τριανταφυλλιές μπορούν να φυτευτούν καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

1. Φύτευση κατά την κρύα περίοδο: Φθινόπωρο, Χειμώνα, Αρχές Άνοιξης.

Ακόμη και το πολύ κρύο δεν σας εμποδίζει να φυτέψετε τις τριανταφυλλιές σας. Αυτό συμβαίνει γιατί οι τριανταφυλλιές είναι πολύ ανθεκτικές στο κρύο. Δεν είναι τυχαίο που τα βουνά μας είναι στην κυριολεξία γεμάτα από άγριες τριανταφυλλιές. Επίσης σε πολύ κρύες χώρες, όπως στη Βόρεια Ευρώπη, θα συναντήσετε υπέροχες τριανταφυλλιές.

Η θερμοκρασία κατά τις μέρες που ακολουθούν τη φύτευση είναι η πιο κρίσιμη. Σ' αυτή την περίπτωση και μόνο εφόσον είναι χαμηλότερη από τους -5o C σκεπάστε για μερικές μέρες τα κλαδιά με ξερά φύλλα και όσο γίνεται στεγνό χώμα.

Κρατείστε τις νεοφυτεμένες τριανταφυλλιές σκεπασμένες για όσο διάστημα διαρκούν οι χαμηλές θερμοκρασίες. Φυσικά μπορούν να φυτευτούν και με χιόνι, αρκεί να μείνουν καλά σκεπασμένες με το χιόνι. Θα το "εκτιμήσουν" πολύ και την άνοιξη θα σας ανταμείψουν με την πλούσια ανθοφορία τους.

Οι γυμνόριζες τριανταφυλλιές (όπως αυτές παραδίδονται από τα Φυτώριά μας) φυτεύονται όπως και οι άλλοι φυλλοβόλοι θάμνοι και δέντρα μόνο κατά την κρύα περίοδο του χρόνου δηλαδή, κατά την περίοδο που στο φυσικό τους περιβάλλον τα φύλλα τους έχουν πέσει.

Οι γυμνόριζες τριανταφυλλιές Αβράμη συντηρούνται ως τα μέσα Απριλίου στις ψυκτικές εγκαταστάσεις των Φυτωρίων μας κι έτσι δεν βλαστάνουν κατά την περίοδο που φυτεύονται. Αν, μετά την παραλαβή τους, έχουν μείνει σε ζεστό μέρος για αρκετό διάστημα και έχουν βλαστήσει πάνω από μερικά εκατοστά τότε αφαιρέστε τους φρέσκους νεαρούς βλαστούς (τσακίζοντάς τους ή μ' ένα ψαλίδι αν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία) και στη συνέχεια φυτέψτε.

Οι τριανταφυλλιές σε μπάλα τύρφης με βιοδιασπώμενο δίχτυ είναι κι αυτές γυμνόριζες τριανταφυλλιές αλλά η ειδική τους συσκευασία με την τύρφη στις ρίζες, μας επιτρέπει να τις κρατήσουμε αφύτευτες με ασφάλεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις γυμνόριζες τριανταφυλλιές κλειστές σε πλαστική σακούλα.

Φυσικά, η πλαστική σακούλα, που προστατεύει την μπάλα από την αφύγρανση, πρέπει να παραμείνει έως την στιγμή της φύτευσης. Οι τριανταφυλλιές σε μπάλα τύρφης πρέπει παραμένουν έξω στο κρύο ως τη φύτευσή τους.  Έτσι μπορείτε να φυτέψετε και 1 μήνα μετά την παραλαβή των φυτών σας, χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

2. Φύτευση κατά την ζεστή περίοδο:  Μέσα Άνοιξης, Καλοκαίρι.

Αν φυτεύετε από τα μέσα της Άνοιξης ή το Καλοκαίρι τότε πρέπει απαραίτητα να προμηθευτείτε τις τριανταφυλλιές σας έτοιμες φυτεμένες σε γλάστρα από τα Φυτώριά μας ή από κάποιο φυτώριο της περιοχής σας  και να τις φυτέψετε με τη "μπάλα" δηλαδή με το χώμα που συγκρατείται γύρω από τις ρίζες. Προσέξτε ώστε να μη σπάσει η "μπάλα" γιατί τότε το φυτό είναι πιθανό να ξεραθεί.

Ανακεφαλαιώνοντας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

 1. Οι γυμνόριζες τριανταφυλλιές φυτεύονται κατά την κρύα περίοδο του έτους δηλαδή από το τέλος του φθινοπώρου ως τις αρχές της άνοιξης.

 2. Όταν φυτεύονται με ζέστες ή ακολουθεί ζεστός καιρός ποτίστε πιο συχνά αλλά προσοχή να μην υπερβάλετε για να μη σαπίσουν.

3. Από τα μέσα της Άνοιξης ως και το καλοκαίρι προτιμείστε τριανταφυλλιές έτοιμες φυτεμένες σε γλάστρα.

 

Τηλεφωνείστε μας για τεχνικές συμβουλές στο 23820 22220 (ώρες 08.00 - 15.00)
Αναζήτηση βάσει χαρακτηριστικών

«ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΑΒΡΑΜΗ»
ΥΙΟΙ Π. ΑΒΡΑΜΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.,

Περιοχή Μηδέν Λουδία,
Τ.Θ. 134,
T.K. 581 00 Γιαννιτσά
Ν. Πέλλας

Τηλ: 23820 22220 (4 γραμμές)
Fax : 23820 26901
e-mail : info@avramis.gr
qr code