Ζητήστε τον κατάλογό μας


993.00 ΒΙΒΟΥΡΝΟ Η ΒΙΜΠΟΥΡΝΟ H ΨΕΥΔΟΔΑΦΝΗ "Εβ Πράϊς" (Viburnum tinus "Eve Price")

993.00 ΒΙΒΟΥΡΝΟ Η ΒΙΜΠΟΥΡΝΟ H ΨΕΥΔΟΔΑΦΝΗ

Το Βιβούρνο - Ψευδοδάφνη θεωρείται ένας θαυμάσιος θάμνος με πολλές και χρήσιμες ιδιότητες που καλλιεργείται εδώ και αίωνες (είναι γνωστός από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους).Είναι θάμνος αειθαλής με σκουροπράσινο φύλλωμα. Αναπτύσσεται γρήγορα και σχηματίζει πυκνή βλάστηση σε σφαιρικό σχήμα που μπορεί να φτάσει ως και 5 μέτρα.

Η ποικιλία "Eve Price" ειναι πιο συμπαγές και φτάνει ως 2 μέτρα. Ανθίζει μέσα στον χειμώνα ως και τις αρχές της άνοιξης σχηματίζοντας πυκνούς κορύμβους (μπουκέτα) από ροζ μπουμπούκια και στην συνέχια με λευκά άνθη, ελαφριά αρωματικά. Αργότερα (τον Ιούνιο) σχηματίζονται πολλοί μικροί γυαλιστεροί μελανόχρωμοι καρποί που συνεχίζουν να διακοσμούν τον κήπο σας παραμένοντας ως τον επόμενο χειμώνα.

Μεγαλώνει σ'όλα τα εδάφη ακόμα και στα ξερά και επικλινή. Μπορεί να καλλιέργηθεί σε ηλιόλουστες, ημισκιερές και σκιερές θέσεις. Αντέχει τον άνεμο και αναπτύσσεται και κοντά στη θάλασσα.

Έχει την ιδιότητα να "φιλοξενεί" ωφέλημα ακάρεα που καταπολεμούν πολλούς εχθρούς των οπωροφόρων δέντρων (βιολογική καταπολέμηση εχθρών των φυτών και οικολογική καλλιάργεια στον κήπο).

Στον κήπο το Βιβούρνο - Ψευδοδάφνη χρησιμοποιείται σε συστάδες, φράχτες και αντιανέμια εξαιτίας του πυκνού του φυλλώματος όλο το χρόνο. Η ποικιλία "Eve Price" μεγαλώνει και σε πιθάρια αρκεί να ποτίζεται τακτικά.


Χαρακτηριστικά
Θάμνος Αειθαλής/έως 2 μέτρα
Φεβρουάριος - Μάρτιος
ροζ μπουμπούκια και Λευκά άνθοι
Σ όλα ακόμα και σε φτωχά και ξερά
Ηλιόλουστες, ημισκιερές, σκιερές, παραθαλάσσιες.
-30oC
Μικρό Φυτοδοχείο (8 Χ 8 Χ 9 εκ. Ύψος)
Θάμνος 2 ετών σε τετράγωνη γλάστρα 1,5 λίτρου (+1,00€)
Προσφορές "Τέλος σεζόν 2013"


Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι
Ποσότητα:

993.00 ΒΙΒΟΥΡΝΟ Η ΒΙΜΠΟΥΡΝΟ H ΨΕΥΔΟΔΑΦΝΗ
Αναζήτηση βάσει χαρακτηριστικών

«ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ ΑΒΡΑΜΗ»
ΥΙΟΙ Π. ΑΒΡΑΜΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.,

Περιοχή Μηδέν Λουδία,
Τ.Θ. 134,
T.K. 581 00 Γιαννιτσά
Ν. Πέλλας

Τηλ: 23820 22220 (4 γραμμές)
Fax : 23820 26901
e-mail : info@avramis.gr
qr code